Zo verwijder je vervelende inktvlekken uit je T-shirt

Aangeboden door: Shirtsofcotton.com

Je haalt je favoriete T-shirt uit de was en tot je verbazing merk je dat het vol met inktvlekken hangt. Oorzaak: je vergat een pen uit je zak te halen alvorens het in de wasmachine te stoppen. Inktvlekken zijn snel gebeurd en een ware nachtmerrie, zeker op je favoriete T-shirt of andere kleding. Ze zijn niet makkelijk te verwijderen, maar het is wel degelijk mogelijk.

Geen paniek dus, maar snel ingrijpen is wel aan te raden. Lees snel verder en ontdek hoe je een inktvlek het best aanpakt. 

Deppen als eerste stap

Bespeur je een inktvlek? Dan kan het interessant zijn om de vlek zo snel mogelijk te deppen. Voordat je begint te deppen, leg je wel eerst een doek aan de binnenkant van het shirt. Zo voorkom je dat er ook aan de achterkant een vlek kan ontstaan. Voor het deppen zelf gebruik je best een witte doek. Maak geen wrijvende bewegingen, want zo zorg je ervoor dat de inkt verder in je shirt trekt. Een rustige, deppende beweging is voldoende. Blijf deppen tot er geen inkt meer van het shirt komt. Herhaal vervolgens deze stap aan de andere kant van de inktvlek.

Andere handige tips en trucs

Lukt het niet om de vlek enkel met deppen te verwijderen? Geen paniek! Er zijn nog andere methodes die je kunt toepassen.

1. Haarspray op basis van alcohol

Haarspray op basis van alcohol kan heel effectief werken. Voordat je de haarspray op je heren T-shirt aanbrengt, is het wel belangrijk om eerst te testen of er geen nieuwe vlekken ontstaan. Gebruik daarvoor een stukje stof van het T-shirt dat niet zichtbaar is. Spuit de spray op de vlek en laat het intrekken. Was vervolgens het kledingstuk volgens de wasvoorschriften. Geen haarspray in huis? Deodorant is even effectief.

2. Laat zuiveringszout intrekken

Meng een dosis zuiveringszout met water en breng het met een wattenstaafje aan op de vlek. Geef het tijd om in te trekken alvorens je het T-shirt volgens de normale routine te wassen.

3. Deppen met glycerine

Glycerine is in veel afwasmiddelen terug te vinden. Ook tegen inktvlekken is het heel effectief. De depmethode die aan het begin van dit artikel wordt uitgelegd, kun je met glycerine herhalen.

Niet te vergeten

1. Test elk middel eerst op een stukje stof dat niet zichtbaar is. Zo voorkom je erger

2. Maak een deppende beweging en vermijd wrijvende bewegingen. Zo wordt je vlek niet groter.

3. Laat de vlek eerst opdrogen voordat je je kleding wast.

Niet gelukt?

Het kan zijn dat de inktvlek of een ander vlek zo diep in de stof zit, dat het niet meer lukt om de vlek uit het T-shirt te halen. Je kunt het bevlekte T-shirt eventueel nog gebruiken als ondershirt of als T-shirt voor wanneer je gaat klussen of werkzaamheden in de tuin gaat verrichten. Uiteindelijk zul je toch een nieuw T-shirt nodig hebben. Ben je op zoek naar een nieuw T-shirt? Kijk dan eens op ShirtsofCotton.com, mooie basics voor iedere man.