Eerste klasse past realistisch VKW goed volgens trainer Karlo Meppelink uit Hoogeveen

Trainer Karlo Meppelink is met VKW begonnen aan de competitie in de zondag eerste klasse. De oud-trainer van ZZVV, SC Emlichheim, Germanicus, HZVV en Vroomshoopse Boys voelt zich thuis in Westerbork.

Voetbal is belangrijk in het leven van de 50-jarige Meppelink, die zelf speelde voor bijvoorbeeld HZVV, vv Hoogeveen en Heracles Almelo. Ook vandaag de dag is het veelal voetbal wat de klok slaat, want de inwoner van Hoogeveen is jeugdtrainer bij profclub FC Emmen. In stadion De Oude Meerdijk heeft hij de JO16 onder zijn hoede. ,,En dat bevalt goed”, zegt Meppelink. ,,Dit is een leuke en leergierige groep op niveau met spelers, die er volledig voor willen gaan. Al met al dus een hele mooie leeftijdscategorie.”

Meppelink woont alweer enige tijd in Hoogeveen na zijn verhuizing vanuit Zuidwolde. De voetbalman staat op de loonlijst van schoonmaakgroothandel Jobo in zijn woonplaats. Hij werkt er in de buitendienst. ,,Vanwege corona verkopen we veel desinfectiemiddelen en sprays.”

En dan is er uiteraard ook de nodige tijd voor de amateurs van VKW. ,,Onze afgelopen competitie werd abrupt afgebroken vanwege corona. We hadden de stijgende lijn op dat moment te pakken en maakten wellicht kans op meer, maar helaas. We stonden prima te voetballen destijds.”

Meppelink ziet Vlugheid Kracht Westerbork als een gezellige club, die alles prima voor elkaar heeft. De doelstelling blijft om een stabiele eersteklasser te worden. ,,En als wij deze competitie bij de eerste vijf eindigen, hebben we het erg goed gedaan.”

Realistisch

In het verleden speelde de dorpsclub al meer dan eens in de eerste klasse, maar dat verblijf bleek van korte duur. Net als het clubbestuur blijft de ervaren Meppelink realistisch. ,,Wie weet kan er af en toe voor een uitschieter worden gezorgd.” De vijftiger is zeer tevreden over het vertoonde spel van zijn selectie in de voorbereiding. Hij wil veelal op balbezit spelen. ,,De groep had het daar in het begin best lastig mee, want voorheen werd meer de lange bal gespeeld. Toch gaat het steeds beter en positief is zeker ook dat we in de breedte zijn gegroeid van zestien naar twintig spelers.”

Meppelink verwacht veel van vv Heerenveen, Sneek Wit Zwart (kortweg SWZ), WVV uit Winschoten en Hoogezand. In juni 2019 stond VKW op de drempel van de hoofdklasse, maar Leonidas uit Rotterdam was net iets gelukkiger. ,,Natuurlijk vonden de spelers het destijds jammer dat ze het niet haalden, maar de hoofdklasse is geen concreet doel. Realistisch gezien komt VKW liever uit in de eerste klasse tegen clubs als Germanicus, GOMOS, Roden en SVBO. Aan de andere kant zou het als sportman fantastisch zijn om op het niveau van de hoofdklasse uit te komen. Je weet nooit hoe het in de toekomst loopt.”

Meppelink is met negen punten uit de eerste vijf wedstrijden meer dan tevreden. ,,De concurrentie is weer toegenomen, waardoor niemand kan verslappen. Iedereen staat klaar om te kunnen spelen in het eerste team. En daarbij komt dat de aansluiting vanuit het tweede team prima is te noemen. Daar ben ik blij mee.”