Coevorder coach Geert Prins wil stappen maken met SV Nieuw Balinge

Geert Prins is de nieuwe trainer van zaterdag vierdeklasser SV Nieuw Balinge. De 55-jarige Coevordenaar staat al bijna veertig jaar op de loonlijst van de Emmer bakkerij Van Veenen.

De oud-voetballer van Germanicus was in het verleden de nodige seizoenen hoofdtrainer van stadgenoot CSVC. Ook was hij coach van vv Hollandscheveld. ,,En nu ben ik begonnen aan een nieuw avontuur bij SV Nieuw Balinge. Ik heb hier eerst voor één seizoen getekend. Het maakt mij niet zo heel veel uit op welk niveau ik training geef. Dit mag de derde klasse zijn, maar de vierde of vijfde klasse is ook prima. We maken deel uit van een volwaardige competitie met veertien clubs.”

Met de motivatie van de selectie zit het wel goed volgens Prins. De vijftiger ziet dat zijn groep vorderingen maakt, maar er moeten nog wel stappen worden gemaakt. ,,Het spel was nog te slordig in de voorbereiding en te snel werd de bal ingeleverd bij de tegenpartij. Het is aan mij om de jongens 'kort' bij elkaar te laten spelen en zodoende balverlies op te vangen. En uiteraard is keihard werken van groot belang dit seizoen. Dan komt het voetbal ook wel.”

Handhaving

SV Nieuw Balinge heeft een aantal jonge jongens nieuw in de selectie en dat is volgens Prins heel erg belangrijk voor de dorpsclub gezien de toekomst. De doelstelling is handhaving op het niveau van de vierde klasse. ,,Laten we proberen om zolang mogelijk vierdeklasser te blijven. Als we vierdeklasser blijven en er liefst rechtstreeks in kunnen blijven, doen we het goed. Maar plezier is het belangrijkste en niemand is belangrijker dan de club. Daarmee zit het wel goed bij deze vereniging.”

SV Nieuw Balinge strijdt deze competitie om de punten tegen bijvoorbeeld buurman Tiendeveen, SCN uit Nieuwlande en DKB uit De Krim (Overijssel).