Abel Darwinkel uit Appelscha traint HHCombi: ‘Niemand kan nog op halve kracht meedoen’

Abel Darwinkel is met HHCombi begonnen aan de competitie in de zondag vijfde klasse A. De fusieclub uit Hijken en Hooghalen krijgt te maken met clubs als Diever/Wapse, IJhorst, Stânfries en Uffelte.

Met Stânfries uit Appelscha is de club uit de Friese woonplaats van Darwinkel (52) genoemd. Dat worden op voorhand bijzondere duels voor de oefenmeester, die in het dagelijks leven schrijver, redacteur en uitgever is. Hij woont honderd meter van de velden van Stânfries.

Darwinkel voetbalde zelf bij het vroegere vv Bedum en ook vv Stânfries. Trainer zijn noemt de vijftiger ‘the next best thing’ na zelf voetballen. Hij was trainer van zondag vierdeklasser SV Bedum, assistent-trainer van De Wilper Boys en zag als hoofdtrainer van HHCombi het afgelopen seizoen abrupt eindigen vanwege de coronacrisis. ,,Het ging heel behoorlijk en we keken vol vertrouwen uit naar het restant, maar helaas”, vertelt Darwinkel.

Tevreden

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor HHCombi. De club heeft sinds het samengaan van Hijker Boys en SV Halen tien opeenvolgende seizoenen achter de rug als vijfdeklasser. Darwinkel is tevreden over de afgelopen voorbereiding, waarin vaak werd gewonnen. ,,Ik kan beschikken over een selectie van ruim twintig spelers. Zij maken elkaar op de training echt beter en niemand kan nog op halve kracht meedoen.”

Door het vertrek van Wijster naar de vierde klasse en de indeling van Witteveense Boys in een andere vijfde klasse, blijft HHCombi deze competitie verstoken van derby’s in de gemeente Midden-Drenthe. ,,Ik verwacht het nodige van Stânfries, FC Fochteloo en ook IJhorst.” De ambitie van HHCombi is om dit seizoen met eigen jongens bij de eerste vier te eindigen en zodoende grote kans te hebben op in elk geval promotiewedstrijden.

De selectie traint zowel in Hijken als in Halen en ook de thuisduels in de competitie worden keurig verdeeld over de buurdorpen.