Richard Nieborg uit Sleen is coach van Witteveense Boys'87: ‘Voetballende gedeelte is onze kracht’

Richard Nieborg begint aan zijn tweede seizoen als trainer van Witteveense Boys’87. De 44-jarige inwoner van Sleen is fulltime onderwijsassistent op het vmbo van het Emmer Carmelcollege.

De oud-trainer van bijvoorbeeld vv Sleen en SV DSC’65 uit Dalerveen voelt zich op zijn gemak bij de dorpsclub in Witteveen. ,,Witteveense Boys is een vriendelijke voetbalvereniging, die alles goed voor elkaar heeft. We waren er vrij snel uit om nog een jaar te blijven”, zegt Nieborg. De veertiger was eigenlijk nog maar heel kort verbonden aan Witteveense Boys toen de coronacrisis abrupt een streep zette door het afgelopen voetbalseizoen. Hij heeft ondertussen een goede band opgebouwd met de spelers, bestuur, vrijwilligers en de trouwe aanhang van de groen-witten.

Op het eigen kunstgras heeft de selectie nog lange tijd doorgetraind en ook tijdens de zomerstop werd er doorgetraind. Het is dan ook geen wonder dat de selectie blij is om weer voor de punten te mogen strijden. Dat gebeurt dit seizoen in de zondag vijfde klasse D. Opponenten zijn bijvoorbeeld Buinerveen, De Treffer’16, SC Roswinkel, Weiteveense Boys en Zandpol.

Sterker

Nieborg is redelijk tevreden over de voorbereiding, waarin zijn selectie liet zien niet ver van de onderkant van de vierde klasse af te zitten. Zo werd er bijvoorbeeld onbeslist gespeeld tegen streekgenoot en vierdeklasser VIOS uit Oosterhesselen. Witteveense Boys is er in de breedte sterker op geworden, stelt Nieborg. Hij vindt dat zijn ploeg voetballend gezien bovenin mee zou kunnen draaien. ,,Zaak is in elk geval om thuis op kunstgras geen enkele wedstrijd te verliezen. Het voetballende gedeelte is duidelijk onze kracht.”

Nieborg meldt tot zijn vreugde dat de technische staf uitgebreid is met clubman en teamleider Jacob Uineken. ,,We kunnen gelukkig ook dit seizoen beschikken over teamleider Gerco van Brouwershaven, verzorger Henk Koevoets en assistent-scheidsrechter Corné Koopmans. Stuk voor stuk prettige mensen om mee samen te werken.”