Vitesse verliest streekderby van Schoonoord

Vitesse speelde zondag de streekderby tegen Schoonoord. De korfballers uit Beilen waren niet scherp genoeg in de afronding en verloren.

 

Vitesse pakte meteen in de eerste aanval het initiatief met een raak afstandsschot van Beau Eggens. Na de gelijkmaker scoorde ook Annelies Wolbrink van afstand. De Schoonoorders scoorden een dubieuze 2-3 en liepen daarna weg: 2-6. Vitesse volhardde in de achtervolging en wist met drie doelpunten van Beau Eggens, Sanne Koobs en Margriet Lesschen de achterstand te verkleinen. Treffers van Marco Dolsma en Rolf Kerkhove hielden Vitesse binnen bereik van SDO met een 7-9 ruststand.

In de tweede helft begon de conditie van de grasmat Vitesse parten te spelen. Vitesse verloor vervolgens definitief de grip op de wedstrijd. Hoewel de inzet niet tekort schoot, waren de schoten op de korf dat wel. De gasten uit Schoonoord speelden overigens niet veel beter, maar waren net iets scherper: 11-17.

Wanneer de coronamaatregelen dat toelaten, speelt Vitesse komende zaterdag de laatste veldcompetitiewedstrijd, uit tegen Damwoude.