Voedselbank Hart van Drenthe zoekt nieuwe voorzitter

Assen - De Voedselbank Hart van Drenthe moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Begin volgend jaar legt Valery Hoogendoorn haar taak als voorzitter neer, omdat haar termijn afloopt.

De Voedselbank Hart van Drenthe is opgericht in mei 2005. Vanaf die tijd is het aantal afnemers belangrijk gegroeid, zo laat het bestuur weten. ‘Wij zijn, met meer dan 100 vrijwilligers, actief in de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe en Tynaarlo en tellen acht voedsel-uitgiftepunten in Assen, Beilen, Gieten, Gasselternijveen, Smilde, Westerbork en Zuidlaren. Wij willen een zo laag mogelijke drempel voor onze afnemers. Naast het verlenen van voedselhulp willen wij ook voedselverspilling tegengaan.’

Een voorzitter is gemiddeld 14 tot 16 uur per week bezig met de Voedselbank, is het aanspreekpunt van de stichting en heeft samen met het bestuur de (dagelijkse) leiding.

Het bestuur zoekt iemand die onder meer leiding kan geven aan alle activiteiten van de stichting en zorg draagt voor de voortgang van de besluiten, die binnen de bestuursvergaderingen worden genomen. Ook het vertegenwoordigen van de stichting bij overkoepelende organisaties, zusterorganisaties en derden over bestuurlijke aangelegenheden (verbindende factor) behoort tot de taken, evenals goed kunnen organiseren en communiceren (naar binnen en buiten) en het werven van fondsen om de continuïteit van de stichting te handhaven.

Belangstellenden kunnen reageren (CV en motivatiebrief) via: info@voedselbankhvd.nl