5 tips voor een motortocht door midden Drenthe

Aangeboden door: helmonline.nl

Midden-Drenthe is een prachtig gebied om met je motor te verkennen. Het is het centrum van de 'oerprovincie' van ons land. Compact, gevarieerd en steeds verrassend. Zo kun je in één motortocht de natuur verkennen, de hunebedden bezoeken, lekker lunchen in een gezellige stad of onder de indruk raken van Kamp Westerbork. Kortom, net waar je zin in hebt.

In dit artikel hebben we vijf tips voor je op een rijtje gezet, om van je motortocht door Midden-Drenthe een groot succes te maken.

1. Een goede voorbereiding

Een dagje toeren door Midden-Drenthe is natuurlijk geen wereldreis, maar toch is een goede voorbereiding geen overbodige luxe. In eerste plaats zorg je dat je tweewieler in optimale staat is. Controleer alle essentiële onderdelen: remmen, verlichting, banden, ketting etc. Daarnaast zorg je er uiteraard voor dat je tank is gevuld. Je rijdt het fijnst wanneer je weinig bagage bij je hebt, dus neem alleen wat hoogst noodzakelijke items mee. Denk bijvoorbeeld aan je portemonnee, telefoon (ook voor navigatie) en oplader, flesje water en zakdoekjes. Verder is het ook slim om het weerbericht in de gaten te houden. Kies een dag met een lekker temperatuurtje, maar zonder extreme weersomstandigheden.

2. Mooie plekken uitzoeken

Je kunt ervoor kiezen om gewoon op te stappen, te vertrekken en te zien waar je uitkomt. Dit heeft zeker zo zijn charme, maar je loopt ook het risico dat je nét die leuke plekken mist. Een beetje voorpret door uit te zoeken waar je zeker langs en/of heen wilt rijden is ook erg leuk. Zo leer je meer over de omgeving en weet je wat er allemaal te zien en te doen is. Een hele route uitstippelen is weer het andere uiterste, hoewel ook daar niets mis mee is. Je kunt ook even online kijken voor bestaande routes. Je hebt dan het voordeel dat deze route al eens is uitgeprobeerd door iemand anders en je dus weet wat je ongeveer kunt verwachten. De keerzijde hiervan is dat je moet opletten dat je niet verkeerd rijdt. Een derde mogelijkheid is een soort tussenweg. Kies de plekken waar je heen wilt gaan en laat het verder op zijn beloop. Wat je voorkeur ook is, geniet van de omgeving én je tocht.

3. Pauzeplekken

Het uitstippelen van je route kun je ook baseren op je pauzeplekken. Wil je lekker in de vrije natuur gaan picknicken, of gaat je voorkeur uit naar een stevige pannenkoek of andere lunch in een gezellig restaurant? Zoek dan wel even van te voren uit of je moet reserveren.

4. Helm

Een goede, veilige helm is erg belangrijk. Zorg dat je helm de juiste maat hebben en houd rekening met een fijne pasvorm. Dit maakt je tocht een stuk comfortabeler. Zo heb je bijvoorbeeld de Scorpion EXO 510 air die zeer comfortabel zit en een goede pasvorm heeft.

5. Sloten

Gebruik minimaal 2 sloten met minstens ART-4 keurmerk en doe één slot door een vast object als je jouw motorfiets onbeheerd achterlaat. Zo kun je met een gerust hart pauze nemen of een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de hunebedden, Wildlands Adventure Zoo Emmen, of het TT Circuit in Assen!