Koffie stroomt door aderen van Jeroen Abbing

De 37-jarige ondernemer Jeroen Abbing uit Beilen is een groot koffieliefhebber en brengt deze passie sinds 2012 in de praktijk met zijn bedrijf Coffee & Tasty aan de Gedempte Singel in Assen en sinds 2020 aan de Bentheimerstraat 1a in Coevorden. „De koffie stroomt door mijn aderen”, zegt Jeroen.

Hij is er trots op om als barista deel uit te maken van de top van koffie schenkend Drenthe. Zowel in Assen als Coevorden behoort Coffee & Tasty tot één van de topzaken die koffie schenken. Abbing was oorspronkelijk in een heel andere branche werkzaam en heeft in 2012 het roer omgegooid en op basis van gevoel het filiaal in Assen overgenomen.

In september 2020 nam hij het stokje over van Liza Heijnen, een goede collega in Coevorden waarna een tweede filiaal van Coffee & Tasty een feit werd. Er volgde tot op heden een periode van intensieve training, waardoor Abbing momenteel als volleerd barista aan het roer van beide bedrijven staat. Ook het team van medewerkers wordt opgeleid tot ervaren barista’s. Wie deze eretitel wil, moet een opleiding volgen en veel in de praktijk oefenen.

Bereiden

Abbing: „Om de ideale kop koffie te zetten moeten de drie m’s in balans zijn: mens, melange, machine. Een goede barista weet de ideale melange te vinden en deze op de juiste wijze te bereiden. De koffie wordt bij Coffee & Tasty per kopje vers gemalen en ook het schuim voor de cappuccino of latte macchiato wordt met de hand geschuimd. Daarnaast is de sfeer ook belangrijk. En die is zeker aanwezig in de authentieke speciaalzaken. Binnen ruik je nog veel meer lekkers. Ruim honderd soorten thee, koffie, chocolade in een warm aangekleed pand met door de winkel leuke zitjes.”

Naast koffie, thee en chocolade bieden Jeroen en zijn medewerkers huisgemaakte taarten en high tea’s aan. Reserveren kan via de website www.coffee-tasty.nl. De zaak van Jeroen Abbing werkt samen met koffiebranderij Mocca d’Or uit Zwolle.