Kledingtips voor een succesvolle sollicitatie

Aangeboden door: heerenzaak.nl

Het aanmelden voor een stageplek, een sollicitatie voor een nieuwe baan, het zijn momenten waarbij de outfit kan bijdragen aan een maker of kraker van het gesprek. De eerste indruk op deze gesprekken kan van cruciaal belang zijn voor het binnenslepen van het juiste resultaat.

Dit artikel geeft jou het inzicht in hoe jij stijlvol kunt verschijnen op een sollicitatiegesprek om de outfit te laten bijdragen aan een succes.

De essentie

Voorafgaand aan het uitkiezen van de juiste outfit is het belangrijk om te bepalen wat jij fijn vindt zitten. Dit helpt bij het kiezen van de juiste categorieën herenkleding online. Wanneer er een outfit is uitgekozen die lekker zit, krijg men hier een boost van zelfvertrouwen van. Als er iets is wat hieraan behoefte heeft, dan is het een sollicitatiegesprek. Met een forse boost aan zelfverzekerdheid leg jij de basis aan een succes.

Hoe de beste indruk te maken?

Het begint allemaal bij de eerste indruk bij het betreden van de locatie waar het sollicitatiegesprek plaatsvindt. Het begint al bij de schoenen. Het moeten nette schoenen zijn. Dit kunnen gepoetste schoenen zijn, maar ook exemplaren van suède. Daarnaast moet de stijl van de outfit overeen komen met het bedrijf waar je voor solliciteert. Het kan natuurlijk voorkomen dat er twijfel ontstaan over de dresscode waarin men moet verschijnen. Het is in dit geval beter om te formeel te kleden, dan te informeel. De meeste bedrijven geven duidelijk van tevoren aan welke dresscode er wordt gehanteerd. Een korte broek kan bijvoorbeeld een serieuze kraker zijn. Draag deze niet. Het is niet zakelijk om ontblote huid te laten zien tijdens een sollicitatie.

Verder moet het dragen van make-up niet opvallend zijn. Dit kan voor veel afleiding zorgen. Dit geldt ook voor een stoppelbaard. Dit ziet er namelijk daarnaast nog slordig en onverzorgd uit.  Zorg ervoor dat je bent geschoren voordat een sollicitatiegesprek van start gaat. Denk verder ook aan de maat. Een overhemd dragen die te groot of te klein is, is een serieuze afknapper voor veel bedrijven. Het vaststellen van de maat van een overhemd kan door de nek-, borst- en buikomvang te meten met een meetlint. Door hierbij, afhankelijk van het postuur een aantal centimeters bij op te tellen, kan de maat worden vastgesteld. Dit kan wel erg verschillen per merk. Een overhemd merk dat veelal gedragen wordt tijdens een sollicitatie gesprek zijn van het merk Desoto. Mocht je twijfelen over de juiste maat, vraag om hulp. Bij de voorkeur voor sieraden, moeten deze in subtiele maten aanwezig zijn. Grote en opvallende juwelen leiden af en komen patserig over.

Bij sollicitatiegesprekken worden pakken gedragen. Die bevatten een stropdas. Bij het dragen van een stropdas dient erop gelet te worden dat deze ook niet teveel opvalt ten opzichte van de rest van de outfit. Een felgele stropdas bij een grijs pak is not done. Dit geldt ook voor het dragen van een pet of muts. Dit is niet professioneel. Een professionele houding en outfit zijn een pré voor elke sollicitant. Er zijn natuurlijk uitzonderingen als het religie betreft.

De achterliggende gedachte van een outfit

Het zijn kleuren die bijdragen aan het statement van elke outfit. Voor een warme indruk draagt men corresponderende warme kleuren. De kleur blauwe en wit zijn veel voorkomende kleuren en geven een klassieke uitstraling. Dit zijn bijvoorbeeld rood en beige. Het geeft een gevoel van vertrouwen en loyaliteit. Het meegeven van het juiste gevoel door het nadenken over welke kleuren men draagt, heeft een groot belang in het maken van de indruk die jij wilt overbrengen. Denk hieraan bij het doen van een aankoop. Winkels zoals Heerenzaak helpen jou graag bij het zoeken naar de beste mogelijkheid!