Scheidsrechtersclub HZO Drenthe blijft positief ondanks coronatijd

Vanwege de coronamaatregelen kon ook de nieuwjaarsreceptie van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZO Drenthe) niet doorgaan in het Emmer clubhuis de Meerfluit. Toch blijft de club positief gestemd in deze ingrijpende tijd, meldt voorzitter Theo Hein uit Erica.

Hein schrijft dat de wisselbeker nog een extra jaar in de kantine van Fit Boys uit Beilen blijft staan. Die ploeg werd begin vorig jaar gekroond tot sportiefste ploeg in de regio Hondsrug en Zuidoost-Drenthe. De preses verklapt verder dat de leden van de scheidsrechtersvereniging ‘indien mogelijk’ dit jaar een voetbalwedstrijd in Duitsland gaan bezoeken. ,,Onze vertrouwde activiteiten zoals kaarten, de seizoensafsluiting en de winterfair komen mogelijk ook weer in beeld.”

Tekort

Zorgen zijn er bij het bestuur over de geringe aanwas van scheidsrechters en assistenten. Hein: „In 2020 was er al een tekort bij de voetbalbond en de clubs. Dit tekort treft onze vereniging, want ons ledenbestand zal gaan dalen zonder jonge aanwas. Maar als wij samen de schouders eronder zetten, moet het mogelijk zijn om onze bloeiende scheidsrechtersvereniging in stand te houden.”