Smikkelen en smullen door in beweging te komen

Smikkelen en smullen door te bewegen. Acht kinderen namen zaterdag uit handen van Jumbo-ondernemer Mathijs Mulder een slagroomtaart in ontvangst. Deze jeugd nam deel aan een onlangs gehouden challenge van Jeugd aan Zet.

Veel kan er niet in coronatijd. Wat wel kan zijn activiteiten die online plaatsvinden. Football Skills Drenthe, CJG Midden-Drenthe, Welzijn Midden-Drenthe en de gemeente sloegen de handen ineen: ‘We willen in beweging blijven met de jeugd,’ aldus Niels Maagd. Verschillende challenges zijn inmiddels achter de rug en er staan nog twee op stapel.

Eén van de challenges was bij Jumbo Mulder. Milan Jelsma liet in aanwezigheid van Mathijs Mulder en Niels Maagd een trucje met de bal zien. De jeugd kon dat trucje oefenen, daar een filmpje van laten maken en de beste drie inzendingen maakten kans op een slagroomtaart. Dat was de bedoeling, maar uiteindelijk besloot Mulder alle inzendingen te belonen. De kinderen mochten zaterdag persoonlijk coronaproof hun slagroomtaart in ontvangst nemen.