Sportclubs Midden-Drenthe maken volgende verduurzamingsstap: van ledlampen naar zonnepanelen

Met de aansluiting van de laatste ledlampen op sportpark Nieuw-Balinge maken sportclubs in Midden-Drenthe zich op voor de volgende verduurzamingsstap: zonnepanelen en het aanpakken van de verwarming.

In september werd begonnen met het aanbrengen van ledverlichting en inmiddels zijn alle voetbal-, korfbal- en tennisaccommodaties in Midden-Drenthe voorzien van deze energiezuinige verlichting met een lange levensduur. Tijd voor de volgende stap: zonnepanelen om energie op te wekken voor eigen gebruik en het aanpakken van de verwarming, de warmwaterinstallatie en de isolatie van de gebouwen.

De gemeente heeft voor de verduurzamingsoperatie ruim 500.000 euro beschikbaar gesteld. Verenigingen krijgen 35 procent van de kosten vergoed. Volgens de gemeente besparen clubs op deze manier 78 procent op hun gasverbruik en liefst 95 procent op het elektriciteitsverbruik. Per saldo een kostenbesparing van gemiddeld 7600 euro per jaar.

Wethouder Erjen Derks, die op 2 september 2020 het startschot voor de installatie van de verlichting gaf, is enthousiast over het project: “Een prachtig resultaat! Ik vind het mooi om te zien dat sportverenigingen in onze gemeente zich inzetten om toekomstbestendig te worden. Juist in deze tijd is er moed en lef voor nodig om deze investeringen te doen. Dat doen de sportverenigingen en daar ben ik trots op!”