Gemeente maakt nieuw fietsbeleid (deel uw ervaringen)

De gemeente Midden-Drenthe roept fietsers op ervaringen te delen. Dit kan door online een enquête in te vullen. De resultaten hiervan worden gebruikt voor het maken van een nieuw fietsbeleid.

Voor het invullen van de enquête maakt het niet uit of iemand iedere dag op de fiets naar het werk gaat, de fiets alleen sporadisch gebruikt wordt, of dat iemand bijvoorbeeld graag met de racefiets of mountainbike erop uit gaat.

Wethouder Jan Batelaan: ‘Mensen fietsen op verschillende manieren. We willen ons fietsnetwerk veiliger en toegankelijker maken voor iedereen. Daarom vragen wij u deze enquête in te vullen, en ons te laten weten wat u belangrijk vindt. Want fietsen is gezond voor iedereen, en dat willen wij als gemeente stimuleren.’

Invullen

Het invullen van de enquête kan op www.middendrenthe.nl/fietsplan. Ook is het mogelijk om dit (telefonisch) te doen met hulp van een medewerker van de gemeente. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met Stefan Hoks, via (0593) 53 92 95. Vragen die aan de orde komen in de enquête zijn: wanneer en waarom gebruikt u de fiets? Welke problemen ervaart u tijdens het fietsen? Hoe kunnen we zorgen dat u meer gaat fietsen? En wat moet er worden verbeterd aan het fietsnetwerk van Midden-Drenthe?

Het invullen van de enquête kan tot en met 10 februari. Onder alle inzenders verloot de gemeente een cadeaubon. Deze bon is te besteden bij één van de lokale ondernemers in Beilen.