'Sporthart route' in Börk kan op brede steun rekenen

Een route in Westerbork door de natuur met meerdere beweegtoestellen waar iedereen gebruik van kan maken. Dat idee van een trim- en natuurbaan op een vaste openbare route van een paar kilometer kan op brede steun rekenen.

Naast het bewegen komt ook een educatief onderdeel aan bod door langs de route informatie over het gebied op te halen via QR codes. Tientallen organisaties en inwoners beoordeelden dit initiatief met het cijfer 8,9.

Oorspronkelijk waren twee routes uitgedacht, er is uiteindelijk gekozen voor de ‘Sporthart route’. Die begint bij de beide basisscholen naast de Groene Borg en gaat al slingerend door het bos, langs de verschillende sportcomplexen om vervolgens te eindigen bij het startpunt.

Aan de werkgroep Trim- en natuurbaan Westerbork wordt een incidentele subsidie verstrekt van 30.000 euro, onder voorwaarde dat het project van de grond komt.

De commissie Zorg en Welzijn was lovend over dit initiatief. Hetty Meijering (Gemeentebelangen Midden-Drenthe) noemde het ‘een geweldig project’, Liesbeth Visser (GroenLinks) sprak van een ‘breedgedragen plan’ en Marten Leistra (D66) vond het een ‘mooi beeld van burgerparticipatie’.

Wethouder Erjen Derks was het daar mee eens en benadrukte nog eens dat het een vrij toegankelijke route betreft die met veel passie bedacht en ontwikkeld is.