Afvalstoffenbeleid: 'We doen het ontzettend goed'

Het afvalstoffenbeleid moet opnieuw vastgesteld worden voor de periode 2021-2025. De commissie ruimte en groen was donderdagavond overwegend tevreden, maar met name voorstellen voor een betere voorlichting (meer aandacht voor scheiding), compostering, invoering van een vorm van diftar en de verruiming van de openingstijden van de Milieustraat in Beilen kwamen voorbij.

Arnoud Knoeff (D66) gaf direct in zijn eerste termijn aan in de eerstvolgende gemeenteraad met een motie te komen. Hij wil dat de openingstijden verruimd worden voor de Milieustraat in Beilen. Overigens was hij daarin niet de enige en Knoeff is dan ook van plan om samenwerking te zoeken met andere fracties.

Verantwoordelijk wethouder Erjen Derks zegt dat de laatste tijd de drukte op zaterdagochtend afgenomen is bij de Milieustraat en wil niet op basis van aantal incidenten de openingstijden verruimen.

De wethouder hoopt na de zomer een nieuw afvalstoffenbeleid te kunnen presenteren. Hij is tevreden: ‘We zijn niet de kopman, maar wegzettend naar de kosten doen we het ontzettend goed.’

De gemeente Midden-Drenthe is één van de weinige gemeenten die het tarief naar beneden heeft bijgesteld. Maar dat wil niet zeggen dat achterover geleund kan worden, dat was de boodschap die de commissie de wethouder meegaf donderdagavond.