De nood is hoog bij stichting Vakantievreugd

Stichting Vakantievreugd verkeert in grote nood vanwege corona. Komende week gaat wethouder Dennis Bouwman samen met een of meerdere ambtenaren het gesprek aan met vertegenwoordigers van deze stichting.

Voorzitter Martijn van Middelaar heeft de provincie in een brandbrief om zestigduizend euro gevraagd. Deze non-profit organisatie verzorgt elk jaar voor 350 mensen met een verstandelijke beperking een vakantie en bestaat al bijna zestig jaar. Afgelopen jaar is er door corona geen enkele reis doorgegaan. Een enorme financiële klap, terwijl tegelijkertijd de kosten doorliepen.

Vakantievreugd is gehuisvest in Beilen, maar vakantiegangers komen uit heel Drenthe. De provincie heeft echter inmiddels aangegeven dat het niet alleen een provinciale taak is om dergelijke organisaties te ondersteunen.

Wethouder Dennis Bouwman gaf deze week in de commissie zorg en welzijn aan verrast te zijn door de problemen. Hij heeft inmiddels een verzoek gekregen voor overleg. Economische zaken is eveneens ingelicht en denkt mee, evenals de afdeling zorg. Bouwman: ‘Het gaat er nu om deze stichting in de benen te houden.’