Milieustraat Beilen moet op zaterdag langer open

‘De krappe openingstijden van de Milieustraat in Beilen leiden op zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur vaak tot files bij de ingang’, zo constateerde Arnoud Knoeff (D66) onlangs. D66 dient daarom donderdagavond in de gemeenteraad een motie in om de openingstijden op zaterdag te verruimen naar 15.30 uur.

Na 4 maanden volgt een evaluatie, zo luidt het voorstel.

Gebleken is dat inwoners op zaterdagochtend moeten haasten om hun afval nog kwijt te kunnen voor sluitingstijd. Dat resulteert in grote drukte in dat laatste uur, met als gevolg dat er op de doorgaande weg vanaf de rotonde verkeersonveilige situaties kunnen ontstaan.

Arnoud Knoeff constateert dat gedurende de coronapandemie deze situatie alleen maar erger geworden is. In de commissievergadering Ruimte en Groen maakte Knoeff al een vergelijking met de inzameling in Bovensmilde. Daar is de Milieustraat 49 uur wekelijks open, in Beilen slechts 22 uur.

Op initiatief van D66 wordt donderdagavond deze motie in stemming gebracht. Knoeff krijgt in ieder geval steun van Gemeentebelangen Smilde Beilen Westerbork, GroenLinks en de ChristenUnie. Echter, ook andere fracties waren in de laatste commissievergadering kritisch over de openingstijden op zaterdag.

De gemeenteraad begint donderdag om 19.30 uur en is online te volgen via de site van de gemeente Midden-Drenthe.

www.middendrenthe.nl