Coronacrisis maakt ondernemersdroom waar met introductie van familiespel

Veel is niet mogelijk in coronatijd, maar veel mensen hebben de gezelschapsspelletjes (her)ontdekt. De familie Ten Zijthoff is zo’n spelletjesfamilie. Niet alleen om te doen trouwens, Vincent, Chrystel, Peter en William ten Zijthoff hebben een eigen spel in de markt gezet: Otters en Bevers.

Dit viertal verenigde zich in tZgames. Dit familiebedrijf houdt zich bezig met het uitgeven van gezelschapsspellen. tZgames is ontstaan uit een voorliefde voor (bord)spellen. Op een dag, aan een keukentafel in Westerbork, werd gekscherend tegen elkaar gezegd: ‘Waarom maken we niet zelf een spel?’ En zo ontstond tZgames.

Het eerste spel heet Otters en Bevers. Het is een kaartspel waarmee de deelnemer met het uitspelen van biedkaarten, een deel van een otter of bever kan ‘winnen’. Degene die als eerste zijn otter en bever heeft verzameld is de winnaar.

Peter ten Zijthoff: ‘Het is een snel spel waarbij een beetje geluk, bluffen en tactiek ervoor kunnen zorgen dat je jezelf tot winnaar kunt bekronen. Speciale kaarten, die ook in de stapel zitten, zorgen daarnaast voor een onverwachte wending.’

Op dit moment is de familie Ten Zijthoff druk bezig met het uitwerken van nog meer spellen. Een tipje van de sluier: het volgende spel wordt een dobbelspel.

Otters en Bevers is te koop bij Warenhuis Wassen in Westerbork. Ook is het te koop op www.tzgames.nl en andere grote webshops.

Dit bedrijf tZgames is te volgen via Facebook, Lin.