Provincie Drenthe deelt Drenthe-dekens uit aan horecaondernemer met terras, zodat iedereen zodra het kan langer warm buiten kan zitten

Provincie Drenthe stelt gratis Drenthe-dekens beschikbaar aan horecaondernemers met een terras. Hiermee wil de provincie deze ondernemers, ondanks dat er nog geen perspectief is voor opening, een hart onder de riem steken.

De actie werd eind 2020 al aangekondigd vlak voordat de horecaondernemers als eerste hun zaken moesten sluiten. Vanwege de sluiting en de lockdown werd de actie uitgesteld.

Gedeputeerde Henk Brink: ,,Met de Drenthe-dekens kunnen gasten, als de horeca weer open mag, langer warm buiten zitten op de terrassen in onze Oerprovincie”.

Aanvragen en verspreiding

Ondernemers kunnen dekens aanvragen van woensdag tot en met 10 maart 2021 via Marketing Drenthe. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, meldt deze instantie. In de week van 15 maart horen ondernemers waar en wanneer ze hun dekens kunnen ophalen. De ophaaldagen zijn gepland op maandag 22 en dinsdag 23 maart.

Energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten

Naast de de gratis Drenthe-dekens kondigde Drenthe eind 2020 ook de subsidieregeling ‘energiezuinig en duurzaam warm buiten zitten’ aan. Deze subsidieregeling is uitgewerkt zo laat de provincie weten en wordt op korte termijn, na besluitvorming door Gedeputeerde Staten, opengesteld voor horecaondernemers.