Landelijke actie fitnesscentra: kom ook sporten bij Queno in Westerbork

Queno Sport & Fitness Westerbork doet zaterdag 27 februari mee met de landelijke actie om aandacht te vragen voor de noodzaak tot heropening van sportcentra.

“Zaterdag vragen wij, samen met honderden andere fitness centra, om aandacht. Aandacht voor gezondheid en herstel. Sportcentra en yogastudio’s hebben een belangrijke rol te vervullen op dit gebied en krijgen momenteel niet de kans om dit te doen. We geven zaterdag coronaproof buitenfitness en ‘groepsles’. We gaan letterlijk de straat op,” aldus Annemiek Smegen van Queno Sport & Fitness Westerbork.

Deze actie sluit aan bij de landelijke campagne waarbij wordt ingezoomd op de drie miljoen Nederlanders die door de sluiting van de fitnesscentra omwille van de coronamaatregelen het afgelopen jaar niet of beperkt naar de sportclub konden. Momenteel zijn meer dan 2500 fitnesscentra gesloten. Ruim drie miljoen Nederlanders die lid zijn van een sportschool kunnen die nu niet de regie kunnen nemen over hun eigen gezondheid willen weer bewegen. Dat kan zonder problemen, In de sportschool, binnen, veilig en op 1,5 afstand.

Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie wil de fitness-sector een noodkreet slaken.

Zaterdag begint Queno Sport & Fitness aan de Hoofdstraat 55 te Westerbork met een shape groepsles om 09:00 uur. Vervolgens kan er van 10:00 tot 13:00 getraind worden op de fitnesstoestellen die buiten op veilige afstand worden neergezet.

Voor meer informatie zie website.

Landelijke actie fitnesscentra: queno.nl/agenda