Voedselveiligheid staat hoog aangeschreven bij Spectrum

Zorggroep Drenthe, waar het Spectrum in Beilen onder valt, heeft het ISO 22000 certificaat gekregen. Met dit internationale certificaat vult de zorgorganisatie de huidige hygiënecode HACCP verder aan waardoor de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening naar een hoger niveau gebracht wordt.

‘Vers, lekker én veilig koken, dat vinden wij belangrijk. Iedere dag wordt er door de koks van Zorggroep Drenthe écht gekookt met verse producten en ingrediënten. Wij kijken als organisatie continu hoe wij onze menu’s zo gevarieerd en vers mogelijk kunnen samenstellen en welke regionale producten wij daarvoor kunnen gebruiken. Wij willen uiteindelijk het beste voor onze bewoners en cliënten en hopen op deze manier met échte kwaliteitsgerechten ook de kwaliteit van leven te verhogen.’, aldus Siebren de Jong, hoofd voedingsdienst bij Zorggroep Drenthe.

Met het behalen van de ISO 22000 certificering toont Zorggroep Drenthe aan in welke mate haar organisatie voldoet aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid en HACCP. ‘Deze erkenning is een kroon op ons werk en betekent een volgende stap in het verder professionaliseren van onze zorg- en dienstverlening.’, aldus Otto Hoekstra, manager van het Service bedrijf.