Hoe energiezuinig is jouw huis?

Aangeboden door: Drents Energieloket

Je hebt verschillende energiebesparende maatregelen toegepast in je woning, maar hoe is het nu echt met je woning gesteld? Is je huis overal goed geïsoleerd of lekt er ergens nog warmte weg? Welke mogelijkheden zijn er nog meer om energie te besparen en wat is voor jouw woning en met jouw woonsituatie de beste oplossing?

Johan van Teeffelen uit Meppel paste verschillende energiebesparende maatregelen toe aan zijn twee-onder-een-kapwoning uit 1985. Het huis is in 1997 verbouwd en ook is er betere isolatie aangebracht. Nadat hij vijf jaar geleden het huis kocht, liet hij zonnepanelen op het dak plaatsen en de begane grondvloer isoleren. Maar ook kleinere maatregelen paste hij toe zoals isolatiefolie achter de verwarming.

Waar kan het beter?

Johan is naar eigen zeggen ‘op eigen houtje’ en ‘naar eer en geweten’ bezig met het energiezuinig maken van zijn woning. Maar hij vraagt zich af of hij het wel goed genoeg doet. Waar kan hij nog in verbeteren? Het Drents Energieloket is er om mensen als Johan te helpen. ‘Bij ons is de kennis en kunde aanwezig die mensen ondersteunt bij het toepassen van energiezuinige maatregelen aan hun woning’, zegt Jannetje Kolijn, coördinator van het Drents Energieloket. ‘Johan kan met zijn vragen bijvoorbeeld terecht op onze website waar hij veel informatie kan vinden. Ook kan hij bellen met onze helpdesk voor een gratis adviesgesprek of hij kan een energiecoach bij hem langs laten komen die hem kan helpen met tips om zijn energieverbruik te verlagen.’

Onnodig energieverlies

Afgelopen winter heeft Johan via een actie van het Drents Energieloket een warmtescan laten maken van zijn voorgevel. ‘Met een warmtescan wordt zichtbaar hoe het met de energiewaarde van je woning is gesteld. Je kunt zien waar je huis energie ‘lekt’. Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is of er verschil zichtbaar is tussen de oorspronkelijke muren en die van de uitbouw,’ zegt Johan.

Aan de slag met je energieverbruik

Wil jij ook zelf bezig met het verduurzamen van zijn woning? Kijk dan op www.drentsenergieloket.nl en ga meteen aan de slag met je energieverbruik. Bekijk bijvoorbeeld de handige klustips of de gratis webinars die de komende weken worden georganiseerd.

Drents Energieloket

Het Drents Energieloket is het Energieloket van de Provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Samen stimuleren zij Drentse huiseigenaren met het energiezuinig maken van hun woning. Bij het Drents Energieloket kan iedereen terecht voor informatie en kosteloos en onafhankelijk advies.