Wat moet je weten bij het aanschaffen van een nieuwe auto?

Aangeboden door: overstappen.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe auto in de regio Midden-Drenthe? In dat geval zal je al snel duidelijk zijn geworden dat het bepaald niet eenvoudig is om een nieuwe auto te vinden. Wat zijn de belangrijkste factoren om rekening mee te houden? In dit artikel lees je er meer over!

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het onder meer belangrijk om op zoek te gaan naar een geschikte verzekering. Maak al voor de daadwerkelijke aankoop van de auto gebruik van een vergelijkingswebsite. Op deze manier weet je precies welke maandelijkse kosten een auto met zich meebrengt.

Bepaal het budget voor je nieuwe auto

Een eerste stap in het kopen van een nieuwe auto is het bepalen van je budget. Kijk hierbij niet alleen naar het budget voor de auto zelf. Let ook op de kosten die je maandelijks aan de auto kwijt bent. Denk hierbij aan de benzinekosten, de kosten voor het onderhoud aan de auto, de afschrijving op de auto en bijvoorbeeld de wegenbelasting. Ook de autoverzekering kost vaak al snel tientallen tot meer dan honderd euro per maand. Des te groter de auto is, des te hoger zullen normaliter ook de maandelijkse lasten liggen. Er zijn online handige overzichten te vinden van de kosten die je mag verwachten bij een specifiek type auto. 

Keuze tussen een nieuwe auto en een occasion 

Samenhangend met het vaststellen van het budget voor je nieuwe auto is de keuze tussen een geheel nieuwe auto en een zogenaamde occasion. Een occasion is een tweedehands auto. Het voordeel hiervan is dat de grootste afschrijving op de auto al gedaan is, waardoor je de auto relatief goedkoop koopt. De grootste afschrijving vindt plaats in de eerste twee tot drie jaar. Daarna vlakt de jaarlijkse afschrijving af. Je verliest zodoende minder op de auto, wanneer je deze koopt als deze al een paar jaar oud is. Vaak gaan occasions nog vele jaren mee! 

Plan een aantal proefritten in 

Nu is het zaak om daadwerkelijk op zoek te gaan naar je nieuwe auto. Plan een aantal proefritten in bij garages in Midden-Drenthe. Vaak heb je een half uur tot een uur de tijd om de auto uit te proberen. Probeer verschillende modellen uit en kijk daarnaast naar auto’s van verschillende merken. Informeer bij de garage altijd naar de onderhoudshistorie van een auto. Is deze volgens schema onderhouden door een vorige eigenaar? Welk groot onderhoud mag je de komende tijd verwachten?