TC Smalhorst wil uitbreiden met een padelbaan

Remko Pars is duidelijk. TC Smalhorst groeit en bloeit qua ledenaantal maar wil ook graag uitbreiden met een padelbaan. En dat is hard nodig, aldus de voorzitter van TC Smalhorst.

Pars: ‘Dit is noodzakelijk omdat we nu geremd zijn in de groei. Inmiddels liggen in het noorden bij meer dan 20 verenigingen padelbanen en begint elke vereniging met minimaal twee banen. Er zijn veel bekende voetballers die ambassadeur zijn voor de padelsport, bijvoorbeeld Arjen Robben en Robin van Persie.’

Destijds was het voor TC Smalhorst een goede keuze om te beginnen met ‘slechts’ één baan omdat de sport toen nog relatief onbekend was. Inmiddels hebben al acht verenigingen in Drenthe padelbanen en dat aantal gaat nog groeien.

TC Smalhorst heeft verleden jaar een grote groei meegemaakt, ruim 50 nieuwe leden schreven zich in. Padel is makkelijker te leren dan tennis, maar de gebruikers ondervinden hinder van het feit dat de baan vaak bezet is.

De vereniging krijgt veel aanvragen. Niet alleen van eigen leden, maar ook van toeristen en inmiddels heeft ook Volta zich aangemeld. Deze nieuwe school voor voortgezet onderwijs in Beilen wil haar leerlingen graag kennis laten maken met de padelsport, maar wordt belemmerd omdat er maar 1 baan is.

De Beiler tennisvereniging heeft inmiddels voor de aanleg van een tweede padelbaan een fors bedrag toegekend gekregen van het Rabofonds. Donateurs tekenden inmiddels voor meer dan 1500 euro per jaar, maar het wachten is nog op een bijdrage vanuit de gemeente. Pars: ‘Zodra deze toezegging binnen is, kan opdracht gegeven worden voor de aanleg. Gaat dit niet door, dan wordt het een uitdaging. Vanuit het rijk is er voor dit jaar meer geld beschikbaar gesteld voor sportverenigingen, dus we zijn hoopvol.’