Discgolfbaan kan een boost gebruiken

In Beilen ligt sinds 2 jaar een 9-holes discgolfbaan, gelegen tussen de Lijsterlaan en de A28. De baan maakt onderdeel uit van het Doe – en Beleefpad, dat is opgezet door Rondje Beilen en Platform Beilen-West in 2019. De baan zou echter wat intensiever gebruikt kunnen worden.

Discgolf is de frisbeevariant van golf. De spelers moeten een bepaald traject in zo min mogelijk worpen afleggen. Het doel is de polehole, dit is een ronde metalen basket op een standaard. Wanneer de frisbee in de basket is beland, is de hole afgerond.

Geregeld wordt er al discgolf gespeeld, maar dit zou nog veel meer kunnen. Ook in deze tijd is het spel prima coronaproof te spelen. De werkgroep Rondje Beilen en Gezond in Midden-Drenthe willen dit spel meer promoten, activiteiten ontplooien met als doel om de baan nog meer te gebruiken.

Erik Doezeman, namens Welzijnswerk: ‘We zoeken een aantal inwoners uit Beilen die zich hiervoor in wil zetten en ideeën heeft.’

Er wordt 22 april om 20.00 uur een digitale bijeenkomst via zoom gehouden, wie interesse heeft kan aansluiten en meedenken. Graag vooraf opgave via: e.doezeman@welzijnswerkmd.nl of 088 - 165 12 82.

Wie zich heeft opgegeven krijgt twee dagen van tevoren de zoomlink in de mailbox. Wie meer wil weten over de baan of discgolf, kijk dan op:www.rondjebeilen.nl/discgolf-in-beilen