Leuk uitje in de meivakantie: het raammuseum van IKC meester Siebering

De kinderen van IKC meester Siebering in Nieuw-Balinge hebben ter afsluiting van het NME (natuur en milieueducatie) project een raammuseum gemaakt. Het team nodigt iedereen uit om de prachtige ‘kunst’werken te komen bewonderen.

Vanwege coronabeperkende maatregelen kunnen ouders en andere belangstellenden niet altijd een kijkje in de school nemen. Daarom zijn alle ouders, grootouders en buurtbewoners uitgenodigd om, rondom de school, het gemaakte werk te bewonderen. Voor alle ramen staan kunstwerken, muurkranten en is er de mogelijkheid via QR-codes, filmpjes te bekijken en een quiz te spelen.

In dit educatieve project maakten de kinderen kennis met zes aansprekende en soms controversiële dieren die al in Drenthe leven, of dat mogelijk binnenkort gaan doen. Drie soorten horen bij waterrijke natuur, de bever, de winde en de zwarte ooievaar. En drie soorten horen bij bosrijke natuur, de das, het edelhert en de wolf. De kinderen willen hun kennis met iedereen delen en maakten om die reden een mooi ‘raammuseum’.

Het museum is vrijdag 23 april om 16:00 uur digitaal geopend door Mathijs ter Bork van het IVN. Tot en met zondag 9 mei kan iedereen een kijkje komen nemen bij IKC meester Siebering.