Sponsorfietstocht The Ride of Educations blijft dit jaar in Nederland

The Ride of Educations, een sponsorfietstocht, gaat dit jaar door. Echter, wel in aangepaste vorm. De fietstocht vindt plaats van 10 tot en met 17 juli.

Ondanks dat de tocht verleden jaar niet doorging is inmiddels met individuele acties € 12.705 opgehaald.

Secretaris Hugo Waalewijn vertelt dat het de bedoeling was om dit jaar de route van Koblenz tot Hoek van Holland te fietsen. Vanwege de coronabeperkingen is dat nog te vroeg en deze route wordt uitgesteld naar 2022: ‘We hebben besloten de te fietsen route aan te passen, door Nederland niet te verlaten. Dat komt vooral omdat Duitsland nu nog potdicht zit en er dus daar voorlopig geen campings kunnen worden besproken. Weliswaar kan de situatie zó maar veranderen, maar we willen geen enkel risico lopen dat we de tocht deze zomer wéér zouden moeten cancelen.’

Door Nederland

Daarom zijn Paul Huigens en Tom Waalewijn gevraagd een mooie route door Nederland uit te zetten. Er is inmiddels gekozen voor een route langs de meeste provinciale hoofdsteden, met uitzondering van Maastricht en misschien van Middelburg. De route begint in Leeuwarden en gaat via Groningen, Assen, Zwolle, Lelystad, Utrecht, Haarlem, Den Haag en ‘s Hertogenbosch naar eindpunt Arnhem.

Waalewijn: ‘Dat lijkt een zeer interessante route te worden, door afwisselende landschappen en langs mooie steden en dorpen.’

De campings in Nederland zijn open, met coronabeperkingen. Indien ‘groepen’ nog zijn uitgesloten, dan wordt elke deelnemer als individuele kampeerder aangemeld.

Hugo Waalewijn hoopt op een grote deelname: ‘Meld je dus aan, als je dat nog niet hebt gedaan, en zoek mogelijke mede-fietsers.’ Daarnaast hoopt Waalewijn dat de deelnemers weer veel sponsoren kunnen vinden.

Kijk voor meer informatie op de website: www.therideoneducation.nl