Op de fiets, wandelend of met de auto langs de tulpen

Voor prachtige bollenvelden hoef je niet ver te rijden. De Drentse Bollentelers hebben ook dit jaar verschillende prachtige routes gemaakt langs bloeiende velden. De wandelaar komt aan zijn trekken, er zijn fietsroutes verkrijgbaar en nieuw dit jaar was de uitgifte van een bordspel met een autoroute.

Wat moeten en kunnen we nog doen in coronatijd, samen met kinderen? De speeltuin is leuk, een boswandeling eveneens maar een Tulpenpracht bij Dag bordspel langs verschillende tulpenvelden als gezinsuitje bleek een uitdagende verrassing. De uitgifte van het bordspel vond plaats bij Maatschap Joling, waar Dineke Joling en Jennie Veninga van Veninga Bloembollen BV twee avonden van 16.00 uur tot 19.00 uur klaar stonden bij de drive thru.

Tulpenpracht bij Nacht was een groot succes, maar enkele weken geleden was er nog sprake van een avondklok en dus viel bij de organisatie deze mogelijkheid af. Uiteindelijk ontstond het idee van het Tulpenpracht bij Dag bordspel, dat gespeeld kan worden terwijl de route langs de bloeiende tulpenvelden gereden wordt. De organisatie verwacht dat deze week de velden nog volop zullen bloeien, dus ook deze week zijn de verschillende routes zeker nog te rijden.

Enthousiast

Alhoewel er minder bezoekers dan verwacht het bordspel kwamen halen, kijkt Jennie Veninga toch met een goed gevoel terug op deze twee actiedagen: ‘We hebben alleen maar enthousiaste mensen gesproken en op social media zijn veel foto’s gedeeld.’

Ook merkten Joling en Veninga dat veel wandelaars en fietsers onderweg waren langs de velden. Jennie Veninga: ‘We verwachten komende week nog meer routerijders. Prima, want ook de komende week staan de tulpenvelden nog in bloei en misschien ook nog wel langer.’

Op de site van Veninga Hijken zijn drie verschillende fietsroutes te downloaden, op de site van Maatschap Joling een auto- en wandelroute met eveneens drie verschillende fietsroutes.

Het bordspel is nog steeds af te halen bij Maatschap Joling, Achter de Bargen 1 in Dwingeloo en bij café de Dorpskern in Hijken, waar ook de drie fietsroutes rondom Hijken (25, 43 en 63 km) op papier verkrijgbaar zijn. Ook start daar een autoroute van 65 km.

Veningahijken.nl/tulpenroutes-2021

Maatschapjoling.nl/nieuws