Kinderen knuffelen, knutselen en beleven. Dat kan allemaal met Humanitas Midden-Drenthe

Voor het tweede jaar houdt Humanitas afdeling Midden-Drenthe zomeractiviteiten voor kinderen. Elke dinsdag is er een activiteit, die om 9:30 uur begint bij Dierenweide ’t Stroomdal in Beilen. Dinsdag 20 juli vinden de activiteiten daar ook plaats.

In de weken daarna vertrekt de jeugd om 09:30 naar Smilde, Terhorst of Dwingeloo. Kinderen die zich hebben aangemeld krijgen daarover automatisch bericht.

Namens de organisatie vertelt voorzitter, Arie de Bruijn: ‘De kinderen die in 2020 zijn geweest hebben het er nog steeds over en vragen voortdurend wanneer we weer wat organiseren. Ook zie je dat kinderen nieuwe vriendjes en vriendinnetjes hebben gemaakt en dat die nog steeds met elkaar spelen. De energie die je er instopt verdient zich dubbel en dwars terug als je al die blije gezichtjes ziet. We zoeken nog enkele vrijwilligers om hiervan ook de komende jaren een structurele zomeractiviteit te maken.’

Dinsdag 20 juli kunnen de kinderen bij de Dierenweide Stroomdal weer spelen en knuffelen met de kippen, konijnen, geiten en ezels. Daarnaast is er een creatieve speeldag met een minioptreden van Stiefkiekn en wordt er volop geknutseld met medewerking van onder meer Jacqueline Zwiebel van Kreakracht.

Op excursie

Komende dinsdag 27 juli wordt een bezoek gebracht aan het Belevingspad in Hoogersmilde. Startplaats is opnieuw om 09:30 uur bij Dierenweide Stroomdal. Al spelend en wandelend maken de kinderen op een actieve manier kennis met een sporenpad, een waterpomp, een keienpad en een vliegtuig. De Bruijn: 'Ook gaan we op bezoek bij een melkveehouderij, waar we uitleg krijgen waar de ingrediënten van ons ijsje vandaan komen en hoe dat ijsje en de vla en yoghurt die we dagelijks eten worden gemaakt.'

Naast vele uitdagingen wordt ook aan de inwendige mens gedacht, met een bijdrage van Jeugdfonds Sport en Cultuur voor aanschaf van drinken en fruit. Deze dag is mede mogelijk door medefinanciering van de gemeente Midden-Drenthe en Humanitas. Kinderen die mee willen doen moeten zich wel even van tevoren opgeven per mail: actie-midden-drenthe@humanitas.nl. Geen mail, bel dan 06 293 743 55 of haal een formulier bij Dierenweide Stroomdal.

Deelname is gratis.