Jeugd vermaakt zich opperbest met activiteiten van Humanitas

Met ruim 30 kinderen, een flinke groep jeugdvrijwilligers (dierenweiderangers) en Humanitas vrijwilligers zijn de vakantieactiviteiten van Humanitas Midden-Drenthe begonnen. Dinsdag 20 juli was er een creatieve speeldag op Dierenweide Stroomdal. De hele dag konden de kinderen spelen en knuffelen met de kippen, konijnen, geiten, ezels en pony’s.

Een rondje rijden met de ezelkar vonden de kinderen ook geweldig. ‘s Morgens konden de kinderen genieten van een optreden van mini-Stiefkiek’n onder leiding van Hillie Weerman. Er bleken onder de kinderen ware artiesten te zijn, die de instructies snel onder de knie hadden, tot groot vermaak van allen. ‘s Middags werd er volop geknutseld aan bootjes onder leiding van Jacqueline Zwiebel van Kreakracht. Toen de bootjes klaar waren werden ze te water gelaten om te kijken of ze bleven drijven.

Dinsdag 27 juli verzamelen de kinderen opnieuw bij Dierenweide Stroomdal voor een tripje naar het Belevingspad in Hoogersmilde. Al spelend en wandelend maakt de groep op een actieve manier kennis met een sporenpad, een waterpomp, een keienpad, en een vliegtuig. Ook gaat de jeugd op bezoek bij Zuivelboerderij Bolhuis aan de Beilervaart, waar uitleg gegeven wordt waar de ingrediënten van een ijsje vandaan komen en hoe dat ijsje en de vla en yoghurt worden gemaakt.

Dinsdag 3 augustus vertrekt de groep om 09:30 naar het terrein van de Scouting op Ter Horst. Daar wordt een actieve dag gehouden met sport, spel en vermaak. Kinderen die mee willen doen moeten zich van tevoren opgeven per mail: actie-midden-drenthe@humanitas.nl. Geen mail, bel dan 06 293 743 55 of haal een formulier bij Dierenweide Stroomdal. Deelname is gratis.