Jade D viert een bescheiden feestje: ,,Ontzettend leuk om elkaar zo te leren kennen"

Een feestje voor de bewoners van de nieuwbouw in de Vos van Steenwijkstraat in Beilen. Onder het genot van koffie en een lekkere wafel maakten de nieuwe bewoners deze week kennis met elkaar.

De bewoners wonen sinds juli in hun nieuwbouwwoning. Helaas kon door corona rond die tijd geen nieuwbouwfeest georganiseerd worden. De nieuwe bewoners hadden echter nog wel behoefte aan een bijeenkomst om elkaar te ontmoeten.

Geen nee

Directeur-bestuurder Bothilde Buma: ..Hier konden we natuurlijk geen nee tegen zeggen. Elkaar leren kennen is een mooi begin voor vele jaren fijn wonen. En dit stimuleren we graag.” Ook wethouder Dennis Bouwman was namens de gemeente Midden-Drenthe aanwezig om de bewoners welkom te heten.

Het initiatief werd zeer gewaardeerd met reacties als: “Ontzettend leuk om elkaar om deze manier te leren kennen” en “Ik vond het heel gezellig.”

Jade nieuwbouwproject

Aan de Vos van Steenwijkstraat heeft Woonservice samen met Koenen Bouw negen huurwoningen voor senioren gebouwd, vier koopwoningen en drie huurappartementen in de voormalige kleuterschool De Beilerkorf. Jade D is onderdeel van het hele Jade nieuwbouwproject, waar de bouw van het Spectrum, de Karspelhof en de woningen aan de Vos van Steenwijkstraat en Hofstraat ook onderdeel van zijn.

In het centrum van Beilen ontstaat hierdoor een levendige plek voor oud én jong. Een gebied waar mensen wonen, zorg kunnen ontvangen en mee kunnen doen met de activiteiten van Stichting Welzijnswerk. Maar ook een plek waar kinderen naar school gaan of naar de kinderopvang.