Ook Midden-Drenthe start met afvalwijzer app

Inwoners van Midden-Drenthe kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de app: Afvalwijzer.

Deze app geeft altijd up-to-date informatie over wanneer welke container wordt geleegd, maar ondersteunt ook bij het scheiden van afval. In de huidige Midden-Drenthe app zijn de inzameldagen in 2022 niet meer zichtbaar.

Meer mogelijkheden

Wethouder Erjen Derks: “We vinden het als gemeente belangrijk om onze inwoners zo volledig mogelijk te informeren over afval. Daarom hebben we ervoor gekozen gebruik te maken van de app Afvalwijzer. Deze app biedt meer mogelijkheden op het gebied van afval dan de huidige MiddenDrenthe app. Denk dan bijvoorbeeld aan het versturen van pushberichten maar ook biedt het hulp bij het scheiden van afval. Want in de app staat precies welk afval in welke container moet. Daardoor hopen we dat we met elkaar het afval nog beter gaan scheiden, waardoor we uiteindelijk nog meer grondstoffen kunnen hergebruiken”.

Naast de informatie over het scheiden van afval en de inzameldagen is het ook mogelijk om aan te geven dat men een zogenaamde notificatie wil ontvangen; een melding dat de container aan de straat gezet kan worden. Verder is de app te gebruiken om een melding te doen over bijvoorbeeld een kapotte straatverlichting of een losliggende stoeptegel.

Downloaden

De Afvalwijzer app is gratis te downloaden via de Appstore (iPhone) of de Google Playstore (Android). Meer informatie hierover is te vinden op www.middendrenthe.nl/afval.

Vanaf 1 januari zijn de inzameldagen te zien in de app Afvalwijzer. Deze informatie en meldingen zijn dan niet meer beschikbaar in de huidige MiddenDrenthe app. Wel zijn daar nog de omgevingsvergunningen te zien. De inzameldagen in 2022 van de afvalcontainers zijn ook vinden op www.mijnafvalwijzer.nl. Hier kan de postcode en het huisnummer worden ingevoerd waarna vervolgens is te zien wanneer de afvalcontainer geleegd wordt. Ook is daar een afvalkalender te downloaden.

Voor 2022 ontvangen de inwoners van Midden-Drenthe nog eenmaal een papieren versie van de afvalkalender in de bus. Daarna is de afvalkalender alleen nog digitaal beschikbaar. Op afroep blijft de papieren versie dan nog wel te verkrijgen. Hiervoor kunnen inwoners terecht bij de gemeentewinkel.

Meer informatie hierover is te vinden op www.middendrenthe.nl/afval.