Tips voor het kiezen van een juiste dakkoffer

Aangeboden door: heuts.nl

Ieder van ons heeft het wel eens meegemaakt: je wagen blijkt te klein voor wat je allemaal wil meenemen op vakantie. Uiteraard wil je ook de hond nog een aanvaardbare ruimte geven op de achterbank en het beestje wil niet helemaal bedolven worden onder de valiezen en de tassen.

Sommige honden hebben het zo al moeilijk genoeg op de achterbank. Om ze dan ook nog eens het zicht op hun geliefde baasje af te nemen met een verdwaalde jas of trui voor hun kop, dat is gewoon geen optie. En wat te zeggen van het zicht op je achterruit? Of beter: het zicht dat ontbreekt, zodat je jezelf en je gezin in een levensgevaarlijke situatie brengt. Je weet immers niet wat er achter je wagen gebeurt. Het is hoog tijd voor een dakkoffer en de bijhorende dakkoffer accessoires.

Win plaats met een dakkoffer

Je gaat er plaats mee winnen in je wagen. Uiteraard is de bagage die je mee op reis neemt afhankelijk van je reisdoel en van je persoonlijke situatie. Sommige reizigers trekken er met de wagen op uit om te gaan kamperen en hebben een hoop kampeerspullen. In dat geval komt zo’n dakkoffer als geroepen. Bekijk het zo: je kan meer bagage vervoeren dan voorheen, zeker als je kiest voor een groot model. Uiteindelijk kan je ook nog steeds in je wagen wat kwijt, en het bijkomende voordeel is dat je meer vrije ruimte overhoudt voor de passagiers, je eventuele hond incluis. Qua ruimte besteding win je dus twee keer!

Aandachtspunten

Niet elke dakkoffer past bij elke wagen of kan evenveel gewicht dragen en er zijn verschillen in grootte. Wil je de kampeerspullen van een groter gezelschap mee naar de camping of een andere bestemming vervoeren, dan kan je gaan voor een dakkoffer die 600 liter aankan. Uiteraard moet je wel even nagaan of je wagen daarvoor geschikt is, zowel qua afmeting als qua gewicht dat hij aankan. Om zo’n handige opbergruimte op je wagen te plaatsen, moet je dakdragers op je wagen monteren. Dit is op zich geen lastige klus, alleen moet je wel kijken of alles compatibel is. Eens je beschikt over de juiste dakdrager, staat je koffer in enkele minuten vertrekkensklaar op je wagen.

Bijkomende voordelen

Dat zo’n opbergruimte boven op je dak handig is, staat buiten kijf. Toch kan het ook best aangenaam zijn om naar te kijken en hoeft de plaatsing ervan helemaal geen afbreuk te doen aan het uitzicht van je wagen. Uiteraard kan je gaan voor een duurder model en dan scoort je koffer super op het vlak van aerodynamica. Zulke koffers verkleuren niet door de weersomstandigheden omdat ze vervaardigd zijn uit duurzame materialen. Bevestigen op de wagen kost amper moeite. Er is verscheidenheid in afmetingen, kleuren en uitvoeringen. Misschien heb je er wat minder geld voor over, maar ook dan ga je kwaliteit krijgen voor hetgeen je uitgeeft en heb je de keuze tussen verschillende kleuren en formaten.

Dakkoffer accessoires

Als je gaat voor een iets duurdere versie dakkoffer, dan kan je er een hoes bij kopen ter bescherming voor de momenten dat je de koffer niet op de wagen gemonteerd hebt. Er bestaat zelfs een T-stuk dat je kan gebruiken als alternatief voor het gewone bevestigingssysteem indien je te maken hebt met aluminium allesdragers. Zoek ook de juiste dakdragers voor je wagen. En uiteraard is niemand perfect: ook jij kan je sleutels ergens verliezen. Ook daar is aan gedacht met een reservesleutelset.

Ga comfortabel op reis

Creëer ruimte in je wagen en maak van de tocht zelf een aangenaam onderdeel van je reis volgende keer. Laat een dakkoffer de oplossing zijn. Kijk eens op de website van Heuts voor info.