De voordelen van het oversluiten van jouw hypotheek

Aangeboden door: oversluiten.nl

Nu het einde van het jaar eraan zit te komen, zijn er overal weer reclames om oversluiten hypotheek te bevorderen.

Maar waarom zou je dit eigenlijk doen? En zitten er nou echt zoveel voordelen aan het oversluiten van je hypotheek als dat in de reclames wordt gezegd? Het is dan belangrijk om eerst de basis te weten. Namelijk: wat is het oversluiten van je hypotheek. Wanneer je jouw hypotheek wilt oversluiten betekent dit namelijk dat je de hypotheek die je op dat moment hebt, vervroegd gaat aflossen en dan bij een andere hypotheekverstrekker een nieuwe hypotheek gaat afsluiten.

Waarom zou je een hypotheek oversluiten

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je graag jouw hypotheek wil oversluiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat bij een andere hypotheekverstrekker de rente veel lager is dan bij jouw huidige hypotheek. Ook kan het zijn dat de hypotheek die je nu hebt niet zo goed bij jouw persoonlijke situatie lijkt te passen, ook dan is het verstandig om eens te kijken naar wat precies alle opties zijn met het oversluiten van jouw hypotheek. Naast deze twee redenen is het ook mogelijk dat je bijvoorbeeld meer ruimte zou willen overhouden om af te lossen, dit is misschien bij jouw huidige hypotheek niet het geval en daarom zou je ervoor kunnen kiezen om de hypotheek te gaan oversluiten. Er zijn verschillende sites waar je de prijs van hypotheek oversluiten berekenen kan.

Hoe werkt het oversluiten

Als eerste is het handig om te kijken of de huidige hypotheekrente lager is dan wat je nu aan rente betaalt. Is dit niet het geval, dan is het niet verstandig om te gaan oversluiten. Vervolgens ga je aan jouw huidige hypotheekverstrekker vragen wat de eisen zijn om over te mogen sluiten en ga je vervolgens in gesprek met de nieuwe hypotheekverstrekker. Dan kan je aan de hand van deze beide gesprekken kijken of het handig is voor jou om over te sluiten.