Goede bescherming is onmisbaar

Aangeboden door: vergelijkdirect.com

Als deelnemer aan het verkeer op een motor ben je in het bijzonder een kwetsbare speler. Het is daarom van belang dat je defensief rijdt, maar natuurlijk ook dat je goed verzekerd bent! Want een ongeluk komt uit een klein hoekje en die is helaas niet altijd te vermijden.

Maar voor welke motorverzekering je nou kiest kan ook een grote opgave zijn. Welke dekking heb je nodig? En hoeveel geld mag het kosten? Om het wat makkelijker te maken zijn er genoeg sites zoals vergelijkdirect, die alles op een rijtje hebben staan voor je. Zo heb jij de keuze vliegensvlug gemaakt.

Waar krijg je mee te maken in het verkeer?

Defensief rijden wordt voor motorrijders al aanbevolen, maar er kan altijd iets fout gaan. Als jij schade maakt aan iemand anders zijn voertuig, wordt dit gedekt met de WA-verzekering. Deze is overigens verplicht om minimaal te hebben als je de weg op wilt gaan. Als iemand anders dus schade aanricht bij jou, moet die ook de WA-verzekering hebben en worden die kosten dus ook gedekt. Maar als er bijvoorbeeld iets fout gaat en jij zelf hebt schade veroorzaakt aan je eigen motor, heb je minimaal de All Risk verzekering nodig.

Naast de standaard dekkingen, kun je natuurlijk je verzekering met een hoop andere zaken uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan verhaalsrechtsbijstand en pechhulp. Bij een ongeluk op de weg, met of zonder andere verkeersdeelnemers, komt natuurlijk meer kijken dan alleen materiële schade aan de voertuigen. Om dus echt helemaal gerust te zijn zal je een uitgebreid pakket moeten nemen, en daar zelf nog wat bij doen. Als de portemonnee het toelaat en jij het echt nodig vindt, is dat de beste keuze voor jou.

Er snel bij zijn

Je motorverzekering regelen is dus hartstikke belangrijk. Voordat je de weg op gaat heb je dit dus al tot in de puntjes uitgewerkt. Je motorverzekering vergelijken doe je gemakkelijk online. En zodra je de keuze hebt gemaakt vul je de gegevens in en regel je de betaling. Je bent meteen verzekerd en je verzekeringsbewijs zit in je mailbox!