‘Ik ben benieuwd of ik dit jaar win’

Hijken - ‘Ik ben benieuwd of ik dit jaar win’, reageert dammer Wouter Sipma bescheiden op zijn nominatie voor Sportman van 2012.

Het is de derde keer dat deze sympathieke Hijkenaar een nominatie verdient, dit keer met zijn overwinning op het Europees Kampioenschap Dammen voor junioren tot en met 19 jaar. Dit kampioenschap vond vorig jaar augustus plaats in de Oekraïne.

Daarnaast eindigde hij als vijfde op het Wereldkampioenschap Junioren (op de thuisbasis van zijn damclub Hijken DTC) en als derde op het Nederlands Kampioenschap Junioren.


‘Tijdens het EK had ik een slechte start, maar ik wist alsnog overtuigend te winnen. Van de negen ronden won ik de laatste zeven. Op het WK was ik ook één van de favorieten, maar waarschijnlijk door de hoge verwachtingen kon ik niet optimaal presteren. Het EK is toch wel de mooiste overwinning van 2012’, aldus Sipma.


Over zijn sterke punten vertelt hij: ‘Ik ben creatief op het bord en doe ‘gekke dingen’ om mijn tegenstander op het verkeerde been te zetten.’ Vanaf 1 januari behoort hij, met zijn bijna 20-jarige leeftijd, tot de senioren, waar weer nieuwe uitdagingen liggen. Voor dit jaar hoopt Sipma dan ook het NK senioren te halen, dat in april plaatsvindt.