Cursus mollen vangen in Natuurstudie centrum

Orvelte - Mollenvanger Sjaak van Iwaarden uit Gieten geeft in het voorjaar op verschillende plaatsen in Noord Nederland Eén en twee daagse mollen bestrijding cursussen voor particulieren en bedrijven. Een mol graaft voor zijn leven.

Op vrijdag 15 Maart en zaterdag 16 Maart en op vrijdag 19 April en zaterdag 20 April organiseert Sjaak van Iwaarden in Natuurstudie centrum in Orvelte een twee daagse mollen bestrijdings cursus.

'De mol is van natura een bos bewoner. Zolang hij in het bos blijft is er ook niets aan de hand. De problemen komen als de mollen naar onze gazons ,sportvelden en begraafplaatsen komen om te jagen. Erg vaak zien we dat de problemen komen als we de tuin hebben veranderd en de bodem hebben verbeterd met organische mest wat weer een goede voedingsbodem voor wormen is. De tafel voor de mol is dan weer gedekt. Veel mensen vinden de molshopen op hun glad geschoren gras afschuwelijk. Veehouders vinden door mollenbulten zand in hun veevoer wat ze niet fijn vinden ook gebeurd het nogal eens dat vee hun poot of been breekt op het moment dat ze er in een mollen bult stappen. Veel kennis van het mollenvangen is verloren gegaan omdat veel oude mollenvangers er niet meer zijn. Door deze cursussen  zorgen wij voor een nieuwe generatie mollenvangers. Ook aan andere technieken en de nieuwste ontwikkelingen word volop aandacht besteed. Als u de cursus gevolgd heeft bent u gediplomeerd mollenvanger en heeft u geen bestrijder meer nodig', laat de mollenvanger weten.

 

Voor meer informatie over de cursus: http://www.aadehondsrug.nl/