Razendsnel onderwerp spreekbeurt

Westerbork - Je kan natuurlijk een spreekbeurt over je favoriete voetbalclub of popgroep houden, maar je kan het ook anders aanpakken.

Door bijvoorbeeld net als Lindelaar-leerling Wessel ter Velde (11 jaar) een racevriend van je vader te vragen of hij een keer met zijn uitzonderlijke sportwagen naar Westerbork wil rijden als onderdeel van een spreekbeurt.

Vorige week dinsdagmiddag was het zover. Wessel had zijn spreekbeurt over zijn passie 'sportwagens' voorbereid en zijn klasgenoten alles over sportwagens verteld. Het toetje van de spreekbeurt was het scheurmonster zelf dat met een bulderende uitlaat arriveerde.

Bewondering alom en eigenaar Cees Lubbers uit Zwolle legde een en ander geduldig uit aan de leerlingen. Dat er 663 pk onder de motorkap zit van zijn drie jaar oude Mercedes 63 AMG/SLS en dat hij met gemak de snelheidsmeter over de 300 km/uur jaagt. Maar dat doet hij alleen wanneer dat kan.

Lubbers, eigenaar van Taxaties en Veilingen, deed er zelf wat luchtig over: 'De auto is afgeleid van het model van 1954 en ik ben een echte liefhebber van dit model. De lijnen, de vleugeldeuren en de retrolook. Prachtig.' Lubbers, die veel oldtimers heeft rijdt met enige regelmaat rond met ernstig zieke kinderen die dat op hun verlanglijstje hebben. Maar hij trekt hem heel soms ook los op de Autobahn: 'Maar meestal rijd ik met een redelijk correcte snelheid.'

De auto in deze uitvoering kost een slordige 315.000 euro: 'Maar daar heb ik een flink aantal jaartjes voor gespaard.' Deze bolide ligt buiten het bereik van Wessel, maar hij heeft toch een andere voorkeur: 'Ik hou van sportauto's en ik vind deze wel heel mooi, maar als ik het geld had zou ik meteen een Bugatti Veyron kopen.' En daar is ook wel wat voor te zeggen.