Dementie centraal bij lezing in woonzorgcentrum De Wester Es

Beilen - Marga van Oort verzorgt maandag 3 juni een lezing waarbij dementie centraal staat. Deze lezing is in woonzorgcentrum De Wester Es te Beilen.

Bijna iedereen kent iemand in zijn/haar omgeving die dementie heeft. De partner, kinderen of mantelzorgers hebben vaak moeite met gedrag wat dementerende mensen vertonen, zoals plotselinge angst of boosheid.

Wat is de oorzaak van dementie en op welke manier kan de omgeving waarin de dementerende woont van invloed zijn op het gedrag? Om hier antwoord op te krijgen organiseert de Wester Es een lezing over “de wondere wereld van dementie”.

De lezing wordt gegeven door Marga van Oort. Zij is lid van het Breincollectief, dit is een groep deskundigen die zich bezig houdt met dementie en omgevingszorg. In deze lezing zal Marga van Oort inzicht te geven in het brein van de dementerende mens en handvatten aanreiken voor de omgang en benadering bij dementie.

De lezing is op maandag 3 juni, vanaf 19.00 uur kunt u inlopen, de lezing start om 19.30 uur in restaurant het Hofje in de Wester Es, Hofstraat 20 in Beilen. Iedereen is welkom. In verband met een beperkt aantal  plaatsen, is opgave vooraf noodzakelijk. Daarbij geldt vol is vol. U kunt zich tot 27 mei aanmelden, op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur, op telefoonnummer 0593-523455. De avond is gratis toegankelijk.