Het Blinkerdje is goede startplek voor beklimming VAM-berg

Wijster - Met het prachtige weer van de laatste tijd en de Fiets4Daagse was het hartstikke druk bij Het Blinkerdje in Wijster. Al vier jaar draaien Dick en Manuela Bouwmeester de koffiekiosk onder aan de VAM-berg, waar ze bij toeval terechtkwamen.

'Het was winter en we gingen met onze dochter naar de VAM-berg om te sleeën', vertelt Manuela. 'Toen we beneden aan de voet van de berg kwamen, ontdekten we dit gebouwtje. Het stond leeg en dat vonden wij erg jammer. Daar is bij ons het idee ontstaan om hier een koffiekiosk te beginnen'.

Zowel Manuela als Dick hadden beide al ervaring in de horeca. De één had enige jaren een cafetaria, de ander runde naast een kinderboerderij een koffiehuisje. 'Maar we hadden daarin nog nooit samengewerkt. Dit was de kans om samen iets te gaan doen. We vinden het allebei geweldig om dicht bij de mensen te zijn'.

Beklimming

Voor de beklimming van de VAM-berg is Het Blinkerdje een goede startplek. Vanaf de kiosk loopt een wandelroute naar het informatiecentrum De Blinkerd bovenop het hoogste punt van Drenthe. Bovendien heeft het ook een fietsroute en een kinderroute. Bovenop de berg heeft de bezoeker een prachtig uitzicht over het Drents plateau en het stroomdallandschap van het Oude Diep.

Feestje

Niet alleen vele fietsers en wandelaars die het Oude Diep en de VAM-berg aandoen, bezoeken Het Blinkerdje. De koffiekiosk is volgens Dick en Manuela ook zeer geschikt voor het houden van een feestje.

Koffiekiosk Het Blinkerdje in Wijster is tussen 1 april en 1 oktober geopend van donderdag tot en met zondag.