Orkest Divertimento maakt concertreis naar Weimar

Assen - Het Noord-Drents kamerorkest Divertimento uit Assen gaat in de laatste week van augustus op concertreis naar het Duitse Weimar. Het orkest is uitgenodigd mee te werken aan het Sommertheater.

Het orkest voert vier keer het Singspiel ‘Die Fischerin’ van Goethe uit in het kasteelpark Tiefurt. Hier vond ook de allereerste uitvoering van dit werk plaats. De concerten  worden gegeven in het kader van de viering van de geboortedag van Goethe op 28 augustus 1749.

Het orkest begeleidt Duitse zangsolisten, die hun opleiding in Weimar hebben genoten. Het koor wordt gevormd door zangers uit de hele wereld die in Weimar een vervolgopleiding doen.

Het Singspiel is een operagenre dat eind 18e begin 19e eeuw erg populair was in Duitsland. Johann Wolfgang von Goethe, destijds inwoner van Weimar, schreef de tekst voor ‘Die Fischerin’. Actrice Corona Schröter schreef de muziek en speelde bij de eerste uitvoering op 22 juli 1782 zelf de hoofdrol.

Het orkest Divertimento, dat repeteert in het ICO in Assen, voerde dit voorjaar voor zo’n 1400 bezoekers drie keer het muzikale sprookje Peter en de Wolf uit in theater De Nieuwe Kolk in Assen. De afgelopen maanden zijn gestoken in de voorbereiding voor de concertreis naar Weimar.

Meer informatie is te vinden op de website van Orkest Divertimento.