Grote wandelaar kondigt Art Event bij Hof van Saksen aan

Nooitgedacht ‎- De Wandelaar is een vier meter groot figuur die al drie-en-een-half jaar door het land loopt. Steeds kondigt hij festivals en exposities aan. Hij deed dat al meerdere keren in Drenthe en nu dus bij Hof van Saksen.

Hij nodigt mensen alvast uit om een bezoek te brengen aan het Art-event bij Hof van Saksen op 16 en 17 november.

Aan het Art-event bij Hof van Saksen nemen ongeveer 50 kunstenaars uit binnen- en buitenland deel. De kunstenaars zijn geselecteerd op kwaliteit en originaliteit van hun werk. Het is van groot belang dat er variatie in de aangeboden kunst zit, het is voor niemand plezierig als je allemaal hetzelfde ziet.

De Wandelaar, een rank beeld van hout en betonijzer, is een creatie van houtkunstenaar Bart Ensing. Hij maakte het beeld in 2010 om bij Culemborg het Waterliniepad te markeren. Ondertussen heeft de Wandelaar het gedicht KOM van taalkunstenaar Marion Steur meegenomen en is zijn eigen weg gegaan. Onder de exposanten zijn ook de makers van de Wandelaar en zijn gedicht, Bart Ensing en Marion Steur.

In 2010 en 2011 was hij al in Sleen, Ruinen en Dwingeloo. In 2012 exposeerde hij samen met zijn makers bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten en verscheen hij in het cultuurprogramma van RTV Drenthe.

Belangstellenden zijn zaterdag 16 en zondag 17 november van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom op het Art-event bij Hof van Saksen. De entree bedraagt € 3,- p/p incl. kleurrijk programmaboekje. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis, ook kunt u gratis parkeren.