Pitch & Putt Golf Orvelte beste baan

Orvelte - Tijdens de jaarlijkse WTC-vergadering (Wedstrijd en Toernooi Commissie) van de Nederlandse Pitch & Putt Bond (NPPB) werd vorige week bekend dat Pitch & Putt Golf Orvelte de WTC van het jaar 2013 is geworden.

Deze prestigieuze onderscheiding, bestaande uit een oorkonde, werd namens het bestuur van de WTC’s overhandigd aan Robert-Jan Bos van Pitch & Putt Golf Orvelte.

De prijs werd verdiend vanwege de kwaliteit van de baan het hele jaar door, vanwege de wijze waarop de beheerder Brasserie ’t Flinthoes met haar leden en recreanten communiceert en vanwege de meer dan voortreffelijke organisatie van het Dutch Open 2013 in augustus. Dit toernooi wordt door de FIPPA (de wereldbond) en deelnemers als ‘The Best Open Ever’ gekwalificeerd.

Pitch & Putt Golf kan op alle niveaus worden gespeeld en door iedereen. Voor recreanten een mooie gelegenheid kennis te maken met de golfsport en om het Golfvaardigheidsbewijs te halen. Bij de wedstrijdspelers gaat het er fanatiek aan toe. Beter leren spelen is het motto. Je vaardigheden meten met je clubgenoten of op nationaal en internationaal niveau. Het kan allemaal.

De technieken zijn gelijk aan die van het ‘lange baangolf’. Pitch & Putt Golf is wat verfijnder en kan gespeeld worden tegen relatief lage kosten.