Eerste Dickninger Crossloop groot succes

De Wijk - De eerste Dickninger Crossloop vond zaterdag 1 maart plaats op het landgoed Dickninge in de Wijk. Op het landgoed was een prachtig en zeer afwisselend parcours uitgezet.

Verharde zandpaden en bospaden werden afgewisseld met enkele glibberige en modderige paden langs weilanden en de ijsbaan van de Wijk. Een typisch crossparcours. De weersomstandigheden waren ideaal, droog, een waterig zonnetje en een goede temperatuur. Er kon gestart worden op de 5 of 10 km.

Omdat de populariteit van crosslopen in de winterperiode steeds meer toeneemt, had de organisatie van de Wiekloop het initiatief genomen om de Dickninger Crossloop te organiseren. Een schot in de roos naar nu blijkt. Er werd door ruim 160 lopers deelgenomen. Nagenoeg evenveel mannen als vrouwen. De oudste deelnemer was 83 jaar.

Uniek was dat er tijdens de Dickninger Crossloop, ook een Canicross wedstrijd werd georganiseerd. Canicross is hardlopen samen met de hond, waarbij baas en hond (aangelijnd met een speciaal tuig) samen een team vormen en hardlopend het parcours afleggen. Er werd door 23 baas/hond combinaties deelgenomen. Petra Mulder was de winnende combinatie op de 5 km in een tijd van 19.54 en Patrick Oosterveen op de 10 km met een tijd van 56.20.

De combinatie van Crosslopers en Canicross teams bleek een succesvolle formule. Door een goed georganiseerde start en een gedisciplineerd deelnemers veld heeft de combinatie nergens tot problemen geleid. Bij het inhalen werd elkaar de ruimte gegund en de honden hadden tijdens het lopen over het algemeen geen enkele interactie met de andere lopers.

Op grond van de enthousiaste reacties van de deelnemers over het parcours en de hoge opkomst, is deze cross zeker voor herhaling vatbaar en verdient het een plek op de hardloopkalender van menig loper en canicrosser.

Uitslagen Dickninger Crossloop:

5 km Heren:                                                             

 1. Bouke de Jong (Staphorst)                       18.49
 2. Jan Roeles (Beilen)                                  20.28
 3. Henty Toerse (Balkbrug)                         20.50

5 km Dames:

 1. Yke Schoustra       (Oosterzee)                22.19
 2. Hanneke  Scholing (Orvelte)                   22.38
 3. Margje Timmerman (Staphorst)             23.14  

10 km Heren:

 1. Jan Scheenstra (Zuidveen)                      38.03
 2. Gerard Dunnink (Steenwijk)                    39.34
 3. Harold Engels (Staphorst)                       40.02

10 km Dames:

 1. Linda Eektimmerman (Zwolle)                 43.18
 2. Hellen Eggink (Nieuwleusen)                  52.09
 3. Elske Heinen (Zwolle)                            52.33