Hijken DTC overtuigend Nederlands kampioen

Hijken - Voor de eerste keer in de geschiedenis van Hijken DTC is de ploeg zaterdagmiddag Nederlands kampioen geworden. Een aarzelend begin van de damwedstrijd, een sprint in de midden en met op het eind de volle buit.

Uiteindelijk resulteerde dat in een winstpartij: 12-8.

Hijken DTC werd door deze winst kampioen van de ereklasse. Eerder in de competitie eindigde de onderlinge wedstrijd tegen Huissen in 10-10. Zaterdagmiddag moest de barrage gespeeld worden omdat beide ploegen in de competitie evenveel punten hadden. Ondanks dat Hijken DTC meer bordpunten had, moest een onderlinge partij bepalen wie zich Nederlands kampioen mocht noemen.

Hijken DTC trok dit keer aan het langste eind. Daarmee werd deze ploeg, zo memoreerde wethouder Jannes Pit, de eerste ploeg in Midden-Drenthe die een Nederlandse titel pakte. Trotse sponsor Gerrit Misker zegde de vereniging toe zijn sponsoractiviteiten voort te zetten en ook iets extra's te willen doen voor het schooldammen.

De beker werd door de voorzitter van de Nederlanse dambond uitgereikt aan Wouter Sipma. Nadat alle spelers van Huissen en Hijken door de Drentse bollentelers waren voorzien van bloemen, mocht de Nederlandse kampioen plaatsnemen in een kar voor een korte rit door het dorp.