Hansa Green Tour bezoekt Wijster

Wijster - De vijfde editie van de Hansa Green Tour start morgen in Groningen en doet daarna Attero in Wijster aan. De tocht besteedt aandacht aan de productie van groen gas en de productie van vloeibaar biogas in samenwerking met Rolande LNG.

De Hansa Green Tour is een internationale netwerktour voor bedrijven en overheden om duurzame technologie te promoten in Noordwest-Europa en kennis en ervaring uit de wisselen. De tocht eindigt op 28 juni in Kopenhagen, de milieuhoofdstad van Europa in 2014.

Via Groningen en Wijster gaat men naar Bremen, Hamburg en tenslotte Kopenhagen. Onderweg worden duurzame initiatieven bezocht van Eneco (grootste bioenergiecentrale van Europa in Delfzijl), Audi (power2gas), Mercedes en de nieuw hybrid ferry tussen Puttgarden naar Rody. In het Duitse Werlte heeft Audi een nieuwe fabriek in gebruik, waar zij uit duurzaam opgewekte stroom uit zon- en windeneergie synthestisch gas maken voor hun nieuwe Audi A3 g-tron.

Onlangs is op initiatief van Hansa Green Tour een Letter of Intent getekend in het bijzijn van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tussen Audi, Attero, Pon, Ponooc en de provincie Drenthe om deze nieuwe techniek, power-to-gas, naar Wijster te halen. Bij Mercedes wordt de op één na grootste autofabriek ter wereld bezocht in Bremen. Een fabrieksteam rijdt vervolgens mee naar Kopenhagen met een waterstofauto en de nieuwe C-klasse-hybrid, een wereldprimeur!

Meer informatie staat op de website www.hansagreentour.com/nl/welkom.