Kinderen genieten van Circuitdag Against Cancer

Assen - Op het TT Circuit werd woensdag de tiende editie van de Circuitdag Against Cancer georganiseerd. Het circuit was ingericht om gezinnen waarvan een kind is getroffen door de ziekte kanker een onvergetelijke dag te bezorgen.

Op het circuit kon men meerijden met echte coureurs in snelle Ferrari’s, Porsche’s, Maserati’s en andere racemonsters. Ook was het mogelijk bij een motorcoureur achterop te springen om zelf eens de snelheid te ervaren van een rondje over de Drentse hei.

In de paddock was het moeilijk kiezen, de politie was massaal aanwezig met motoren en diverse soorten politieauto’s, de landmacht had speciaal een aantal tanks meegebracht en een stuntteam opende met drie vliegtuigen de dag in stijl. Op het nabijgelegen militaire terrein kon gecrost worden in een tankwagen of Dakartruck.

Motorstuntteam

Ook was het mogelijk een helikoptervlucht maken, in een politieboot te varen, te vissen of zelf een kart besturen. Wilde je genieten van het uitzicht dan kon je bij de brandweer terecht die met een speciale ladderwagen was uitgerukt. Of even vol bewondering naar het motorstuntteam kijken. Zelf karten kon op het minicircuit terwijl op het hoofdpodium een echte Formule 1 wagen en de wegracer van Scott Deroue stonden te blinken. Op datzelfde podium verzorgde Ralf Mackenbach in de pauze een spetterende show.

Dat de dag een enorm succes was kan mede afgeleid worden uit de huidige stand wat betreft donaties: er is nu toe € 88.371,- gedoneerd.