Jehovah's Getuigen bijeen in TT Hall

Assen - Vrijdagavond is in de TT Hall van Assen het Congres van Jehovah’s Getuigen begonnen. Het thema van het congres is ‘Blijf eerst Gods Koninkrijk zoeken’.

Met een bezoekersaantal van tussen de zes en zevenduizend getuigen en geïnteresseerden mag gerust worden gesteld dat het congres nu al een succes is. Jehovah’s Getuigen Noord Nederland heeft een eigen permanente locatie in Swifterband met een capaciteit van 1000 personen vandaar dat de grote congressen zoals deze op een andere plek moesten en moeten worden georganiseerd.

Grotere locatie

Voorheen gebeurde dat in Thialf in Heerenveen, maar de groei noodzaakte de organisatie op zoek te gaan naar een nog betere locatie en die werd hier in de TT Hall van Assen gevonden zo vertelt Elias Wittenberg persvoorlichter van de organisatie. ‘Met name de parkeergelegenheid rond om de TT Hall is enorm gunstig zoals je kunt zien en bovendien blijft het hier in de hal redelijk koel. Zeker wanneer je de enorme hoeveelheid mensen in acht neemt’.

Het is inmiddels alweer de derde keer dat we hier ons congres houden en op 22 en 23 november staat de vierde ook hier gepland. Het programma bestaat uit lezingen van internationale afgevaardigden en zendelingen van over de hele wereld, twee toneelstukken en natuurlijk muziek en gezang.

Het hoogtepunt is de doop die vanochtend 11.45 uur op het programma staat.