Nieuwe toekomst Alting Metaal Recycling

Assen - Alting Metaal Recycling gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De 26-jarige Jans Alting, die in 2010 van start ging met het recyclingbedrijf aan de Stelmakerstraat 16 in Assen, heeft onlangs versterking gekregen van zijn vader.

Jans Alting sr. (54) was tot voor kort actief als mede-directeur van J&L in Beilen, maar heeft besloten verder te gaan met zijn zoon. Met z’n tweeën kunnen ze de groeiende markt beter aan. Ze hebben nu al een grote klantenkring -bedrijven en particulieren- in heel Drenthe en zelfs daarbuiten.

De vrachtwagen met aanhanger rijdt regelmatig naar Groningen om metaal op te halen bij klanten. Alle metalen zijn welkom bij Alting Metaal Recycling. Of het nu gaat om ijzer, koper, aluminium, zink, noem maar op. Van koffiezetapparaten tot autowrakken. U kunt het brengen of laten halen, en ontvangt desgewenst de beste dagprijs. Als u er (buiten openingstijden) van af wil en niet persé een vergoeding hoeft, kunt u het ook gewoon in de container voor het bedrijf storten.  Vader en zoon Alting sorteren het vervolgens en bewaren het in vloeistofdichte bakken, tot er genoeg verzameld is voor de afvoer en verwerking (smelten) tot nieuw metaal elders.

Schone werkvloer

Milieuvriendelijkheid en een nette werkwijze staan voorop bij het Drentse bedrijf. En net betekent niet alleen een schone werkvloer, maar ook een nette omgang met klanten. Alles gebeurt open en transparant. Klanten mogen zelf meekijken bij het wegen en kunnen er op rekenen dat er zeer snel betaald wordt. Daarbij geldt: afspraak is afspraak, en zo zijn er nog wat traditionele normen en waarden die al van oudsher hoog worden gehouden in het familiebedrijf.

De schoonvader van Jans Alting sr., Geert Moes, ging vele jaren geleden van start in ‘t Haantje, met een DAF met aanhanger. Zijn schoonzoon nam het bedrijf over en ging in Beilen verder. En kleinzoon Jans Alting ging op 12-jarige leeftijd al met een fietskar rond in Schoonoord, waar de familie toen woonde en nog steeds woont.

Tweede en derde generatie

En nu runnen de tweede en derde generatie van het familiebedrijf samen een florerende professionele onderneming, in een markt die het goed doet. De handel gaat goed en het recycling-besef in de maatschappij wordt ook steeds groter. Met dank aan hardwerkende ondernemers als vader en zoon Alting, die er voor zorgen dat recycling in de praktijk werkt.

Het bedrijf aan de Stelmakerstraat 16 in Assen is open van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 14.30 uur.

Informatie: 06-46366778. E-mail: altingmetaal@gmail.com